Навчання якості
3-8 липня 2024 року проведено внутрішнє навчання та тестування працівників відділу за темою «Визначення якості зернових, олійних культур та продуктів їх переробки з використанням нових приладів і стандартів», Навчання проведено заступником керівника з якості Гунчак Тетяною Ігорівною.
Для забезпечення планового розширення сфери акредитації відділу у напрямку аналізу біохімічних та технологічних показників сільськогосподарських культур та продуктів їх переробки, відділом проведено внутрішньо лабораторний контроль якості 8 методів випробувань у сфері визначення якості зерна серед яких: метод визначення зараженості і пошкодження шкідниками; метод визначення запаху та кольору; метод визначення склоподібності; метод визначення натури; метод визначення числа падіння; метод визначення сміттєвої, зернової, металомагнітної домішок, сажкового та фузаріозного зерна; метод визначення вологості; метод визначення кількості і якості клейковини у пшениці.