Види досліджень

Галузь послуг Чернівецької фітолабораторії  включає в себе проведення випробувань:

а) Фітосанітарна експертиза зразків об’єктів регулювання (будь-яка рослина, продукти та інші організми рослинного походження, грунт тощо):

  • гербологічна експертиза – виявлення та ідентифікація у лабораторних умовах засміченості регульованими та іншими видами бур’янів та іншої не бажаної рослинності в об’єктах регулювання з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України;
  • ентомологічна експертиза – виявлення та ідентифікація у лабораторних умовах регульованих та інших шкідливих комах і кліщів в об’єктах регулювання з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України;
  • мікологічна експертиза – виявлення та ідентифікація у лабораторних умовах регульованих та інших збудників мікологічних (грибкових) захворювань в об’єктах регулювання з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України;
  • фітогельмінтологічна експертиза – виявлення та визначення у лабораторних умовах регульованих та інших видів фітопаразитичних нематод в об’єктах регулювання з метою запобігання або обмеження будь-якої шкоди внаслідок занесення або поширення шкідливих організмів на території України.

 

б) Випробування на визначення посівних якостей насіння за такими показниками:

  • аналізування чистоти і  відходу насіння;
  • аналізування схожості та енергії, проростання насіння;
  • аналізування вологості насіння;
  • аналізування домішки насіння інших рослин;
  • аналізування маси 1000 насінин.

в) виготовлення біологічних засобів захисту рослин- бактоциду та трихограми.

г) аналізування біохімічних та технологічних показників якості зерна.

 

АНАЛІЗ БІОХІМІЧНИХ І ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР ТА ПРОДУКТІВ ЇХ ПЕРЕРОБКИ

  Відділ визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу та якості зерна забезпечений необхідним лабораторним обладнанням для проведення аналізування таких сільськогосподарських культур, як: пшениці (твердої, мякої), тритикале за наступними показниками:

  1. Органолептичні показники зерна (запах і колір);
  2. Вологість;
  3. Натура;
  4. Число падіння;
  5. Склоподібність;
  6. Масова частка сирої клейковини;
  7. Якість клейковини;
  8. Зернова, сміттєва домішки;
  9. Металомагнітна домішка;
  10. Фузаріозні та рожевозабарвлені зерна;
  11. Сажкове зерно;
  12. Зараженість шкідниками.

 Для проведення вищезазначених досліджень необхідно укласти договір про надання послуг та надати:

  • заявку встановленого зразка;
  • зразок зерна (не менше 2 кг);
  • документ, що підтверджує оплату наданих послуг.

За результатами лабораторних досліджень замовнику видається Протокол визначення біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур та продуктів їх переробки.